sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Selän vahvistamisvinkkejä

Raskaudet ja imetykset  ovat olleet kova koetus selälle. Onneksi netti on pullollaan hyviä vinkkejä selän jumppaamiseksi ja itselleni tuli uutena juttuna, että syvien vatsalihasten lisäksi on myös olemassa syvät selkälihakset. Ehkä se on se, että on aina puhuttu "korsetista" ja itse olen mieltänyt ne syvät lihakset vain vatsan puolelle. Aina on kiva oppia uutta!

Tässä muutama videovinkki, joiden parissa itse selkääni jumppailen :) Kuten videoista huomaatte, homma lähtee ihan perusliikkeistä, mutta raskauden jälkeen sitä kannattaakin lähteä varovasti testaamaan sen hetkistä kuntoa. Itsellä tuosta raskaudesta on jo vähän päälle vuosi, mutta parempi se on havahtua myöhään kuin ei milloinkaan. Ei siis tarvitsisi näin pitkään missään nimessä varttua. Näin jälkiviisaana voisi ajatella, että sen lisäksi, että raskauksien välissä pyrin saamaan vatsalihasten välin palautettua ja itseni mahtumaan vanhaan vaatekokoon, olisi kannattanut kiinnittää huomiota myös selkään, joka joutuu erittäin koville raskaudessa. Kasvava vatsa muuttaa kropan tasapainoa sen verran, että selkä on helposti helisemässä. Mutta niin, pääasia, että nyt tuli viimein herättyä.Ja sitten tässä viimeisimpänä, muttei vähäisempänä oikein loistava niska-hartia-selkä jumppa, voisin veikata, että onnen omiaan istumatyöläiselle! :)
Terveempää arkea itsekullekin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!