Perky orange icecream! (No dairy, eggs or nuts)

Onnistuin tekemään ihan huippuhyvää jätskiä ilman maitotuotteita ja kananmunia! Löysin kaupasta vispautuvaa kaurakermaa ja piti tietysti päästä testaamaan. Olen nyt innostunut kokeilemaan erilaisia vegaaneja juttuja, kun lähipiirissä on vegaaneja ja olisi kiva heille tarjota maukkaita itsetehtyjä herkkuja, kun joskus tulevat kylään. Yleisestikin ottaen korvaan ruuissa aineksia terveellisimmillä vain, jos ne eivät vaikuta makuun vähentävästi. En ole testannut tätä aidolla kermalla, mutta maku oli niin kermainen ja täyteläinen, että miehenikään ei huomannut tässä mitään outoa. Paitsi että vaimo teki eikä ostanut kaupasta.




Itse käytin siirappina pari vuotta sitten tekemääni kuusenkerkkäsiirappia. Se on tehty valkoisella sokerilla ja tietysti mieleni tekee tänä vuonna kokeilla keitellä siirappi vähän tummemmilla ja ravinteikkaammilla vaihtoehdoilla. Mutta ennen sitä käyttelen hyvillä mielin tuota kaapissa olevaa :) Muuten sitten pyrin kikkailemaan ravinteikkaimmilla valinnoilla - sokerina täysruokosokeria ja maitotuotteet tosiaan kaurapohjaisia.

Aurinkoinen apeudenpoistaja (a.k.a. appelsiinijäde):

2 dl vispautuvaa (kaura)kermaa
0,5 dl (täysruoko)sokeria
0,5 dl siirappia
1,5 dl (kasvi)maitoa (itse käytin kauraa)
1 tl appelsiinin kuorta
yhden appelsiinin mehu

Vatkaa jääkaapissa kunnolla viilentynyt kerma, sekoita mukaan muut aineet ja vatkaa kunnolla sekaisin. Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa 45min välein muutaman kerran. Kun seos on pehmismäistä, se on valmista. Siirrä seos johonkin laakeaan astiaan, josta sitä on helppo annostella. Pakkasessa seoksesta tulee lopulta kivikova, mutta ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15min ennen tarjoilua, niin koostumus ehtii pehmentyä sopivasti.

Muuten, se granola, josta kirjoitin viime viikolla, sopii mitä parhaimmin tämän jäätelön kylkeen! Törkeen hyvä setti!!

Jäätelön väri tulee tumman sokerin lisäksi myös punertavasta kuusenkerkkäsiirapista.

Nauti viikonlopusta!!

-Laura


ENGLISH:
I managed to do super delicious ice cream without dairy or eggs! I found oat based whipping cream at store and of course I wanted to try that. I am now inspired to try different vegan dishes because I have some vegans in my friends and it would be delighting to serve some homemade goodies for them if they come for a visit. Generally in my cooking I replace food ingredients with healthier options only if those doesn't affect negatively to flavor. I have not tested this with real cream but the flavor was so creamy and rich that even my husband didn't find it weird. Except that wife made it instead of buying it from store.


I used spruce shoot syrup that I made a couple of years ago. It is made of white sugar and of course I want to try making it this year by using a bit darker and nutritious sugar. But before that I will happily use the one I have in fridge :) What it comes to other ingredients in my nicecream, I wanted to play with more nutritious choices - sugar is whole cane sugar and dairy products are replaced by oat based goods.

Sunny sadness remover (a.k.a. orange ice cream)

2 dl whippable (oat) cream
0,5 dl (whole cane) sugar
0,5 dl syrup (any syrup goes)
1,5 dl (vegetable) milk (I used oat milk)
1 teaspoon orange zest
juice from 1 orange

Whip the cream that has cooled thoroughly in fridge, add in other ingredients and whip precisely. Put the bowl in freezer and whip in every 45 minutes a couple of times. When the mixture is soft ice cream, it is ready. Pour it to some box where it will be easy to dish out. In freezer your nice cream will be stone hard but take it to room temperature about 15 min before serving and the texture get soft enough.

BTW, the granola that I made last week suits perfectly with this icy delicacy! 
Color of the ice cream comes from dark sugar but also a bit reddish spruce shoot syrup may have something to do with it.

Enjoy your weekend!

-Laura

Ei kommentteja

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!