tiistai 10. toukokuuta 2016

Viikonlopun fiilistelyjä

Viime viikonloppuna juhlistimme äitejä ja tietysti nautittiin lämmöstä!!

Lauantaina kävästiin ensin onnittelemassa mummiani ja sieltä matka jatkui oman äitini luokse. Lapsilla riitti riemua, kun pääsivät mieluisiin kyläpaikkoihin! Jotenkin sitä on aina niin sykähdyttävää katsella millainen suhde omilla lapsilla syntyy isoisovanhempiin ja isovanhempiin. Kyllä sen aistii, miten tärkeitä he ovat toisilleen puolin ja toisin.
Raakakakkuherkkua!

Tein lauantaiselle visiitillemme raakakakkua kahvin kanssa tarjottavaksi. Hieman etukäteen mietin, että mitä mahtaa mummini, tuo perinteisen voi-sokeri-jauho -leivonnaisten kruunaamaton kuningatar, tällaisesta tuumata. En tiedä ymmärsikö hän ihan täysin millaisesta kakusta oli kyse, mutta kovin poliittisesti korrekti oli toteamus "aika erikoinen tämä makuyhdistelmä" ;) Oli tämän kakun lisäksi kyllä vähän perinteisempää herkkua tarjolla myös. Tein valkosuklaaraparperijuustokakun siihen tyyliin kuin yleensäkin juhlissa eli mitään säästelemättä. Oli kuulkaa valkosta sokeria, vehnäistä digestivekeksiä ja täysrasvaista juustoa sekä kermaa. Oli kuulkaa hyvää. Mutta minusta tuo raakakakkukin oli tosi hyvää ja äitikin taisi siitä tykätä.

Äitiä muistetaan!! Huomaa myös leivänmuru, joka kuuluu aamiaispöydän vakiovieraisiin!

Äitienpäivä-aamuna sain mitä maukkaimman aamiaisen ja supersöpön munakupin tyttäreltäni. Hän oli maalannut sen kerhossa. Minulle oli myös käyty keräämässä pieni kukkakimppu maljakkoon. Näiden lisäksi sain lahjakortin jäsenkorjaukseen, jota olin toivonutkin, sillä haluan käydä kokeilemassa löytyykö tuollaisessa hoidossa raskauden jäljiltä mitään epätasapainoja. Uskon, että todennäköisesti kyllä! Iltaruoka valmistui mieheni toimesta ja sitä tuli kanssamme herkuttelemaan myös mieheni äiti, joten äitejä tuli juhlittua kerta jos toinenkin viikonlopun aikana!


Perunat varttuu maahan pääsyä

Oldies but goldies - mun istutuskaverit!

Sunnuntaina vihdoin sain myös ne aiemmassa postauksessa mainitut perunat maahan! Nyt vain varttumaan varsien esiinputkahtamista ja sen jälkeen niitä perunoita. Nähtäväksi jää kuinka paljon yli juhannuksen menee tänä vuonna. Lapsien kanssa laitettiin vielä maissia maahan. Olisi laitettu muutakin, mutta tuuli oli melko puuskittainen ja ei haluttu siementen leviävän holtittomasti. Käytiin sitten vähän kävelyllä koivikossa.


Kirvat oli äitienpäivälounaalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!