maanantai 30. toukokuuta 2016

What must happen before you learn?

Gosh, in this week I've had a few issues where I had to seek the positivity through learning experiences. It has not been anything like this for a while.

Jösses, tällä viikolla on ollut muutama juttu, kun on pitänyt sitä positiivisuutta hakea niiden oppimiskokemusten kautta. Eipä ole pitkään aikaan tällasta ollut. 

These little friends were found and saved
Meillä on tuolla pihan perällä semmoinen sopivan kokoinen peltoläntti, jolla kasvatetaan itsellemme vuoden perunat. Siltä samaiselta läntiltä olen aina pienen alueen ottanut kasvimaakäyttöön ja niin tänäkin vuonna. Mieheni kävi traktorilla muokkaamassa maan, jotta sain helposti istutettua siemenet. Maissia ja härkäpapuja meni samaan aikaan varhaisperunan kanssa vajaa kuukausi sitten ja reilu viikko sitten sipulia. Viime vuonna maissi ei ehtinyt tehdä kunnolla tähkää, kun oli viileä kesä, mutta nyt se iti jo todella hienosti tällä viikolla, samoin pavut alkoivat kasvattaa vartta. Joku olisi voinut esikasvattaa, mutta meillä ei ole siihen puuhaan tiloja. 

No siinä sitten viikon alkupuolella mieheni kävi taas traktorilla pellolla, kun piti muokata maa perunan istutusta varten. Kyllähän te tiedätte miehet ja pärisevät koneet. Ja isit ja pojat niiden pärisevien koneiden kyydissä. Homma vie mukanaan, isin sylissä istuu posket punasina pärisevä poika ja vähän vahingossa tasoitetaan koko pelto, varhaisperunapenkkiä lukuunottamatta. Siis myös ne mun istutukset. Ai jumankauta mä näin punaista! Itsekin yllätyin, miten rajusti iski tunteisiin!! Eihän siinä mitään, siemeniähän saa vielä uusia, ellei ole jo loppuneet tältä vuodelta, mutta kun ne ei ehdi enää itää. Tai ehtii itää, mutta ei kerkiä sitten saada satoa, kun kasvukausi loppuu kesken. 


At back of our yard we have quite nice-sized field, in which we grow our own potatoes for next year. On this same field I have always taken a small area for my vegetable garden, and so it is also this year. My husband molded the area for me by tractor so that it was easier to plant seeds. I planted corn, horse bean at the same time with early potatoes about a month ago and a bit over a week ago I planted onion. Last year corn didn't make a proper cobs because the summer was chilly but now it sprouted really well this week and so did my beans. Some people would have planted those earlier in spring and let it first sprout inside a house but we don't have room for that.

Well then at the beginning of this week my husband went to the field with tractor again to mold the ground for potato planting. You know men and noisy machines. And fathers and sons in those noisy machines. The activity itself sweeps, the son is making tractor sounds while sitting on daddy's lap, daddy finds it amusing and so they mold the entire field except those early potatoes. Bye bye corns, beans and onions! Gotta tell you, I was furious when that happened! I was surprised myself too how deep in to my emotions it went! Of course you can always get new seeds, if they are not sold out for this year, but they have no time to sprout! Or yes, they have time to sprout but not enough time to grow enough to get crop.

Source:www.makeuseof.com


Ja se toinen. Joku päivä tuossa tällä viikolla mun koneeni ilmoitti jostain päivityksestä, joka on pakko tehdä. No okei, jos on pakko niin on pakko. Ei muuta kuin kone päivittämään itseään. Sitten kun seuraavana päivänä avaan koneen, koko työpöytä on tyhjä, muutamaa selain pikakuvaketta ja roskakoria lukuunottamatta. Kaikki mun sinne lisäämä on kadonnut. P-O-I-S-S-A. Myös se sellainen kansio, jossa lukee "gradu". Se kylmäävä tunne, kun tuntuu, että maailma kaatuu. Koko tän kouluvuoden työ jossain bittiavaruudessa. Kaikki haastattelut samaisessa bittiavaruudessa. Soitin miehelle itkupotkupuhelun. Sitten mä soitin paikalliseen tietokonehuoltoon ja kysyin voiko ne tehdä jotain. Ne totesi, että luultavasti mun kone on päivittänyt itsensä Windows kymppiin ja jotain on tehtävissä 80-100 euroa. Voi hitto. Tai siis hyvä, että on tehtävissä, mutta just nyt ei ois siihen laittaa rahaa. Kyselin sitten kaverilta vinkkejä, niin lopulta löysin ne tiedostot. Olivat jossain C-levyllä jossain ihan random-kansiossa. Säästyi rahat ja maailmakin nousi taas kuin feenikslintu konsanaan. 

And the another one. One day in this week my computer noted about some update that must be done. Well okay, if it is a must, then it is. I pressed the button. Then the next day I open my computer just to realize my desktop is clear. Some browser shortcuts and garbage bin left. Everything that I had added is gone. G-O-N-E. Also the one folder that says "Thesis". That cold feeling when you feel that your entire world is about to collapse and go in to million pieces. All work of this school year, all interviews. Disappeared. I made one cry-as-never-before phone call to my husband. Then I made another call to local computer maintenance shop and asked if they could do something. They said that it is very likely that my computer has updated itself to Windows 10 and they are able to fix it in 80-100 euros. Oh crap. A good thing is that something can be done but right now I would not have money to put in to it. Then I asked some tips from friend and finally found the missing files. They were in some C-drive in some really random folder. I saved my money and my world was whole again!

Some wooden boxes and old tires to keep my babies safe!
Ensimmäisessä ketutuksessa tuli opittua, että pitää tehdä sellaiset penkit, että myös pärisevät isit ja pojat kiinnittävät niihin huomiota. Onhan se tietysti vaikeaa muistaa, että vaimo on jotain istuttanut, jos vaimo ei merkkaa. "Mutta kun mä muistan mitä istutin, vaikken merkkaa" ;P Mutta vakavasti puhuen, ei pitäisi olettaa, että toinen muistaa jokaikisen osan keskusteluita. Varsinkin, jos aihe on sellainen (kasvimaa), joka ei varsinaisesti kuulu toisen osapuolen mielenkiinnon kohteisiin.

Tuo toinen oppi oli kyllä niin klassinen! Miksen mä käytä pilvipalvelua? Suutarinlapsella ei ole kenkiä. Olen jopa kurssin tai kaksi käynyt juuri, joissa on käsitelty pilvipalvelua ja taidan olla töissäkin firmassa, joka niitä palveluita tarjoaa. Ja sit mä en pidä mun tärkeää työtä pilvessä. Logiikka, niin mikä? Se oli siellä pilvessä tähän kevääseen asti, mutta sitten mä siirsin sen wordille ja niin, koneelle. No nyt on työpöydällä pikakuvake mun driveen, jossa on myös gradu ja sen myötä sitten gradu on turvassa. Onneksi graduni ei ihan oikeasti kadonnut tällaisen typerän aivopierun vuoksi.

In the first incident I learned that I have to mark my veggies so that rolling daddies and sons pay attention to them. I know it is hard to remember that wife has planted something, if the wife doesn't mark them. "But I remember what I planted without marking" ;P But seriously speaking, you should never assume that someone remembers each piece of conversation. Especially if the subject (vegetable garden) is something that is really not highly interesting for this another person.

That another one is just so classic! Why don't I use cloud service? I have even taken a course or two, in which we covered cloud service and I am even working in a firm that offers those services. And then I don't store my important work in cloud! I can't see the logic! It was there until this spring when I transferred it to Word and yes, to my computer. Now it is safely in my drive and I have shortcut to my drive document on my desktop. Perhaps my thesis is in safe now. You can imagine how happy I am that my thesis didn't disappeared for good because of this stupid brain fart.Nyt jo hymyilyttää. Ei nämä onneksi olleet maailmanlopun asioita, mutta tapahtumahetkellä maailma tuntui hetken hyvin mustalta. Näköjään pitää välillä saada näitä herätyksiä, että alkaa taas ajatella vähän toisesta näkövinkkelistä! 

Now I am already smiling for both. Luckily those weren't end-of-the-world issues after all, but when those happened, my world felt really dark for a moment. Apparently I must get these wake-up-calls once in a while to start thinking from a bit different angle!

Pidä huolta!
Take care!

-Laura

P.S. Löysin maissin taimia paikalliselta puutarhalta, jossa he myyvät kasveja ja kukkia kuluttajille. Jee! / I found corn seedlings from local garden where they sell plants and flowers for consumers. Yay!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!