maanantai 11. heinäkuuta 2016

Enjoying of summer

Sateisten kelien jälkeen aurinko tuli taas kyläilemään ja ai että mä tykkään! Ihan parhautta! Sateiden aikaan kävin lenkillä ja matkan varrella huomasin kuinka metsä oli sinisenään mustikoita. Siinä mietiskelin, että näinköhän ovat vielä sateiden jälkeen hyviä, mutta kyllä ovat! Tänään viimeksi käytiin lasten kanssa niitä keräämässä. Kanttarellejakin bongasin ja muutama eilen syötiin grilliruuan ohella.

Gosh! I like it so much when it is sunny again after last week's rains. Forests are full of bilberries (wild blueberries) and we went to pick some with kids today. I even found yesterday some chanterelles which we ate aside with barbecue food.
Vaikkei se aina mieltä ylentävää ole katsella sateista keliä päivästä toiseen niin ainakin luonto tykkää. Kasvimaallani on selkeästi piristyneitä kasveja ja maissitkin alkavat pukkaamaan kukkaa! Niin ja ensimmäinen perunankukkakin tuli havaittua toissapäivänä! Jee! Taisi jäädä tämän vuoden perunaostokset kahteen kertaan :)

Even if it is not so cheerful to watch rain many days in a row, at least nature likes. There are clearly some perkier plants in my vegetable garden and even corns are making flowers! And I noticed first potato flower day before yesterday, too! Yay! It seems that I had to buy potatoes only twice this year :)En tiedä nyt onko sattumaa vai onkohan kuukalenterissa oikeasti jotain perää! Luin jostain, että jos kitkee kasvimaan 18.6. kieppeissä, pääsee helpommalla loppukesästä. Kitkin 19.6. ja ei ole pahemmin rikkaruohoja enää. Muutama hassu toki, mutta luulen niiden olevan sellaisia, jotka olivat tosi kirppuja silloin kitkiessäni. En ihan jokaista oientä väärässä paikassa rehottajaa napannut pois.

I don't know now if it is coincidence or is there really some piece of truth in moon calendar. I read somewhere that if you weed your garden around 18/6 weeds won't grow again. I weeded 19/6 and there is not that many weeds anymore! Some of course, but I think those are ones that was super tiny when I weeded, so I left those there.Nauti kesästä! Enjoy of summer!

2 kommenttia:

  1. Muistan kun facebookissa kiersi pätkä jostain kirjatekstistä, jossa luki, että kun rikkaruohot kitkee 18.6. klo 12 mennessä, niin ei tartte kitkeä enää koko kesänä. Se liittyi jotenkin kuun kiertoon ja vaiheisiin. Mun oli tarkoitus kokeilla tuota "taikaa", mutta juuri tuolloin 18.6. aamupävällä meillä satoi vettä tosi kovaa. Jäi kitkemättä silloin. Juhannuksen aikaan tein kitkemishommia sitten ihan urakalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joku tuommoinen aamupäivä juttu siinäkin oli, jonka itse luin. Onneksi se ei näköjään ollut ihan niin justiinsa :D Mä muistelin, että joskus vuosia takaperin toisaalla asuessa ihmettelin, kun ei tarvinut kitkeä kuin kerran kesässä. Taisin vahingossa kitkeä juuri oikeaan aikaan. Pitää varmaan tarkemmin tutustua tuohon kuukalenteriin, kun ymmärtääkseni siinä istutetaan eri aikaan maan alla ja maan päällä kasvavat kasvit.

      Poista

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!