keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Some thesis thoughts/ graduajatuksia


Blogirintamalla on ollut vähän hiljaisempi hetki, vaikka koneella olen istunut harva se ilta. Olen nimittäin naputellut graduani siihen pisteeseen, että voisin sen lähettää proffille luettavaksi ja saada ne viimeiset vinkit, joilla hioa tekstistä paras mahdollinen. Arvosanatavoitteeni ei kyllä ole paras mahdollinen vaan tässä kohtaa viittaan sillä siihen, että tekstistä saadaan sisällöltään ja napakkuudeltaan niin hyvä kuin siitä voi. Kovin mielelläni en lähtisi mitään radikaaleja muutoksia tekemään. Tietysti, jos ne ihan surkeaa arvosanaa väläyttelisivät, niin itseni tuntien sisuuntuisin ja muokkaisin tekstiä niin pitkään, että sieltä edes C tulisi. C on ok, M olisi tavoite, E olisi superylläri. Katsotaan. Välillä kyllä tuntuu, että kunhan saan läpi menemään ja paperit kouraan, niin se siitä :)

Taas meinaa käydä kuten monesti päättäessäni saada jonkin tekemisen maaliin aikaresurssihaasteista huolimatta - alan tekemään sitä hyvinvoinnin kustannuksella. Ravinnosta tulee pidettyä jossain määrin ns. normitaso, mutta hyvää tulee syötyä kahvin seurana ja liikunta on minimissä. Myös yöunista tulee nipistettyä, joka on kyllä ihan pösilön hommaa ajatustyötä ajatellen. Huonot yöt vaikuttavat kuitenkin olennaisesti siihen kuinka laadukasta tekstiä saa aikaiseksi ja miten hahmottaa syy-seuraussuhteita. Itselläni on vielä se, että alan kirjoittamaan siinä kohtaa, kun mies tulee kotiin eli illalla. Näin ollen pieni väsymys on kyllä läsnä, vaikkei hankittua univelkaa olisi yhtään.Ensi kuussa onkin sitten jo toivottavasti astetta helpompaa tämä kirjoittaminen, kun voin käyttää siihen tehokkaat päivätunnit. Lapset aloittavat täysipäiväisesti päiväkodissa 8.8. ja sen jälkeen olisi tarkoitus rutistaa teksti lopulliseen muotoonsa. 

Täytyy sanoa, että vaikkei ole mitään tietoa minkä "laatuinen" tuo tämän hetken tekstini on, olen ihan sikaylpeä itsestäni. Olen saanut sen tuohon pisteeseen, vaikka olen täysipäiväinen kotiäiti kolmen pienen lapsen kanssa ja mieskin puuhaa perheyrityksessä pitkää päivää. Oma kehu haisee, mutta haiskoon :) Jos ei itse arvosta omaa aikaansaannostaan, niin se on aika surullista.
Nyt on kuitenkin taas aika lähteä lasten kanssa puuhaamaan tuonne pihalle. Jo perinteeksi muodostunut vattulenkki pitänee tehdä. Kierretään siis pihan vattupuskat ja kerätään herkut suuhun. Lisäksi lupasin eilen, että mikäli tänään on lämmin keli, käydään uimassa. Semmoista tänään :)

Even though blog has been a bit quiet, I have been in front of computer in the evenings. Namely, I have been writing my thesis to the form it can be sent to professors for commenting. I hope they won't give me too much to fixing. 

Now when I have been writing I have been neglecting my wellbeing. It happens often when I want to finish something in certain timeline. Food part is in good shape but I have been skipping exercise and I stay up very late writing. It is really stupid because to be able to write good quality text, you should sleep.

No matter what quality my thesis text is at the moment, I am super proud of myself that I have been able to write it even though I am full time stay-at-home mom with three small kids, and husband is working long days in family business. It is a bit tacky to praise yourself but if you don't value your results, it is very sad.

Now it is time to go out with kids. Almost traditional raspberry walk in the morning in which we pick all raspberries that we can find in our yard. I also promised some swimming if the weather is good today. These plans for today :)

2 kommenttia:

 1. Wau! Hienoa, että olet saanut kirjoitettua gradua kotiäitiyden ohessa. Voit olla ylpeä itsestäsi! Minäkin olen huomannut, että ajatustoimintaa vaativa kirjoittaminen olisi hyvä saada tehtyä päiväaikaan, sillä illalla on jo väsymystä ilmassa eikä ajatus juokse. Minulla olisi elokuussa kirjoitettavana Lasten Tunnetaito-ohjaajaopintojen päättötyö ja toivon, että saan jonkin verran tekstiä valmiiksi jo elokuun alkupuolella, vaikka lapset ovatkin vielä lomalla ja sitten kun heidän koulu alkaa ja saan päiviin rauhallista kirjoitusaikaa, saan tehtyä viimeistelyt ja ajattelua vaativat osuudet.

  Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä sinullekin loppurutistukseen!

   Poista

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!