keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Yummy raspberry muffins / Vadelmaiset herkkumuffinssit

Tämän aamuisella vadelmareissulla tulikin odotettua enemmän kypsiä marjoja vastaan, joten päätimme tyttöjen kanssa leipoa vadelmamuffinsseja. Tämä reseptini on siitä kiva, että kaikki aineet voi sekoittaa keskenään ilman vatkaamisia.

On this mornings "raspberry walk" we found more berries than expected, so we decided to bake some raspberry muffins. My recipe is nice because you just blend all ingredients together without beating.




Vadelmaiset herkkumuffinssit

125g normaali suolaista voita (jos korvaat voin jollain muulla, lisää ½tl suolaa)
1 dl (kaura)maitoa
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kaurajauhoja (voi myös laittaa vehnäjauhoja, jos kaapissa ei ole muita)
1 dl (täysruoko) sokeria
½ dl vaahterasiirappia (jos ei ole vaahterasiirappia, niin laita sokeria yhteensä 2dl)
1 maustemitta aitoa vanilijajauhoa (voi jättää pois tai korvata 1tl vanilijasokeria)
2 tl leivinjauhetta
3 dl vadelmia

125g normal salty butter (if you use some oil, add ½ts salt)
1 dl (oat)milk
2 eggs
2 ½ dl wheat flour
2½ dl oat flour (you can use wheat flour as a whole if you don't have any other flours available)
1 dl (whole cane) sugar
½ dl maple syrup
1 ml real vanilla powder (you can also leave this out or use 1 ts vanilla sugar)
2 ts baking powder
3 dl raspberries


Muffinssien valmistus:

1. Sulata voi
2. Lisää sulaan voihin maito ja sekoita kunnes seos on viileää
3. Sekoita joukkoon munat
4. Lisää muut ainekset paitsi vadelmat
5. Lisää vadelmat valmiiseen taikinaan
6. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan
7. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia

Do this: 

1. Melt butter
2. Add milk to melted butter and stir until the blend is cool
3. Mix eggs to the blend
4. Add all other ingredients than raspberries
5. Add raspberries to ready dough
6. Share the dough to 12 muffin forms
7. Bake 200 grades 15-20 minutes.




Otettiin muffinssit mukaan uimareissulle, kun suunnattiin mökille. Maistuivat oikein hyviltä ja tullaan tekemään toistekin :) Itse olin ajatellut alunperin, että kokeilisin käyttää voin sijaan kookosöljyä saadakseni kookoksen makua sekä samasta syystä kaurajauhon sijaan kookosjauhoa. Tyttäreni onneksi muistutti, että hän ei kookoksesta pidä ja näin ollen menimme tuolla ylläolevalla reseptillä :) Näihin sopisi aivan älyttömän hyvin joku kiva kuorrutus esimerkiksi tuorejuustosta ja vadelmahillosta tai tuorejuustosta ja kinuskista.

We took muffins with us when we went to our cabin for a swim. Those were really delicious and we sure will bake those another time, too. First I was thinking to use coconut oil instead of butter and replacing oat flour with coconut flour to get the flavor. Luckily my daughter reminded me that she is not really into coconut so we decided to go with the recipe above :) These would love some topping for example of cream cheese and raspberry jam or cream cheese and caramel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!