Ammatillista haastetta harrastuksista

Jos tämän hetken työssä ei pääse toteuttamaan itseään siinä määrin kuin tahtoisi, kannattaa miettiä vaihtoehtoisia keinoja. Sama pätee, jos olet esimerkiksi perhevapailla. Itselläni on aina ollut todella vahva halua vastata jostain asiasta ja kehittää asioita. Ennen kuin jäin perhe- ja opintovapaalle minulla oli työ, joka oli hyvin pitkälle rutiininomaista eikä vastuuta tai kehittämistä ollut juurikaan. Tai ei ainakaan siinä määrin kuin olisin niitä kaivannut. 


Itselleni ammatillista haastetta työn ohella löytyi agilityharrastuksen puolelta, kun otin vastaan seuramme agilityvastaavan pestin. Tämä oli silloin, kun agilityn suosio alkoi vasta nostaa päätään. Vastasin itse seuran agilityvuoroista, -ryhmistä ja treenien aikataulutuksesta. Ei ollut mikään helpoin rasti sijoittaa jokainen harrastaja juuri hänen aikatauluihin ja taitotasolle sopivaan ryhmään. Agility alkoi saada jalansijaa ja meilläkin toiminta kasvoi kohisten. Oli pakko alkaa tehdä rahaa ja siihen ryhdyimme järjestämällä epävirallisia ja virallisia agilitykilpailuita, joiden onnistuminen vaati hyviä projektinhallintataitoja. Itse en toki yksin järjestänyt vaan olin koonnut ympärilleni agilitytiimin, joka koostui innokkaista ja aikaansaavista ihmisistä. Oltiin kaikki ekaa kertaa tässä hommassa, joten maalaisjärjellä ja muilta seuroilta kyselemällä yritettiin pärjätä. Itse vastasin kokonaisuudesta ja muilla oli niissä ensimmäisissä kisoissa omat tonttinsa. Lisäksi meillä oli ihan huippu talkooporukka, jota ilman ei olisi tullut mitään. Siinä korostui se, mitä perus johtamisopuksissa toitotetaan, että koosta ympärillesi osaava porukka. Ei käynyt mielessänikään, ettei joku olisi hoitanut tonttiaan kunnialla. Saatiin ihan huippupalaute, vaikka oli ensimmäiset kisat ja tunsin, että jotain oli tullut tehtyä oikein. Tässä harrastuksessani opin paitsi paljon agilitystä, myös projektinhallintaa, stressinsietokykyä, viestintää, jonkinlaista liidaamista ja toki tsemppaamista myös.

Tämä blogikin on paitsi harrastus myös tapa kehittää itseäni ammatillisesti. Tällä nyt en tarkoita, että tavoitteeni olisi blogata ammatikseni vaan sitä, että pääsen treenaamaan paitsi sivujen ja kuvien muokkausta, myös affiliate-markkinointia. Vielä ei ole mainoksia missään, mutta tulen niitä jollain tapaa tänne tuomaan, jotta opin miten ne toimivat. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että joka toinen postaus on mainontaa tai joka puolelta hyppää pop-uppia. Ei oo mun tyylisiä juttuja nuo. Tarkoitukseni on lisäksi siirtää tämä blogi bloggerista pois ja tehdä Wordpressillä sivusto. En tarkoita nyt sitä Wp-palvelua vaan ohjelmaa, jolla sitten luodaan sivut erilliseen webhotelliin. Joo, menee vähän nörtiksi ehkä, mutta haluan haastaa itseni :) Mua kiehtoo todella paljon verkkosivustot, niillä tapahtuva mainonta ja samoin some-markkinointi myös. Minulla on blogianikin varten olemassa markkinointisuunnitelma, mutta katsoo nyt koska olisi aikaa lähteä toteuttamaan. Tykkään seurata Google Analyticsin lukuja ja käppyröitä, josta mahdollisesti näen oman markkinointisuunnitelmani toimivuuden. Saas nähdä. Ainahan se on hyvä miettiä ja suunnitella kaikenlaista. Tämä bloggaus on kuitenkin suhteellisen halpa ja kivuton keino opetella uutta. Aikaa se tosin vaatisi vähän enemmän kuin nyt on antaa. Ei pidä antaa sen olla este, korkeintaan hidaste :)

Ota siis itse vastuu ammatillisesta kehittymisestä, jos et tunne saavasi tarpeeksi haasteita työelämässä tai esimerkiksi perhevapailla. Mahdollisuuksia on monia aina vapaaehtoistyöstä ja järjestöhommista erilaisiin käsityökerhoihin ja tanssitunteihin, tai vaikka bloggaus ;). Tärkeintä on se, että se tekeminen on sellaista, jonka tuntee kehittävän itseä siihen ammatilliseen suuntaan, jonne tahtoo tulevaisuudessa tähdätä.

Ei kommentteja

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!