sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Koti puhtaaksi ilman imuria

Mulla on aina ollut aikamoinen kynnys tarttua imuriin, koska vihaan sitä ääntä. Markkinoilla vissiin on hiljaisiakin imureita, mutta meidän kaapista on aina löytynyt moisten vastakohta. Keksin ratkaisun siivouskynnyksen madaltamiseen, kun olin meidän firman siivoojien mukana siivoamassa rappukäytäviä. Lasta!!! Hiljainen, tehokas ja näkee oman kättensä jäljen! Menee kuulkaa ihan mindfulnessista!

Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että ihmisille on pitänyt kehittää mindfulness-harjoituksia, koska koneet hoitavat nykyään niin paljon sellaisia töitä, joissa ihminen on aikaisemmin joutunut keskittymään hetken vain siihen yhteen tekemiseen ja näkemään kättensä jäljen. Koneiden vuoksi noita kokemuksia haetaan nyt mindfulness-harjoitteista. Tässä seuraavaksi pähkinänkuoressa lastalla siivoamisesta :)

Tuo vihreä reuna on lastareuna ja tuohon harmaaseen alueeseen kiinnitetään moppi.


Meillä on kylppärissä ollut sellainen pehmeä superlonmainen lasta, joka ei mielestäni ole paras siivoamiseen, koska se pehmeä reuna ei ole tarpeeksi napakka. Hommasin kotiin Sinin monitoimimopin, joka toimii paitsi moppikehyksenä, myös lastana. Sillä olen nyt monena iltana siivonnut lasten mentyä nukkumaan. Ainoa mihin tarvitsen imuria on meidän karvalankamaton puhdistus. Tosin meidän imurissa imuteho ei ole niin hyvä kuin haluaisin, jotta tuo matto puhdistuisi kunnolla pohjaa myöten. Ne mitkä ei imurilla lähde, voi karistaa ajoittain pihalle. Onneksi tuli panostettua mattoon ja ne pienet karvojen juureen ehtineet muruset eivät tunnu ollenkaan jalkaa vasten. Voin suositella Askon Vivaldi -mattoa suurella lämmöllä. Se myös pysyy pörröisenä eikä ole nyt parin vuoden aikana mennyt länään, vaikka siinä päivittäin kävellään ja lapset leikkii.Mutta tosiaan tuohon lastasiivoukseen vielä, niin sillä lastalla vedetään lattia läpi vähän kuin harjalla tai haravalla vetäisi. Sitten ne irtoavat roskat napataan rikkalapioon ja kaadetaan roskikseen. On muuten pikkulegoystävällinen siivoustapa, kun ne pienet tilpehöörit eivät mene imuriin vaan ne voi vielä pelastaa siitä rikkalapiolta. Se on ihan vihoviimistä etsiä sellasta pikkuriikkistä osaa melko täydestä pölypussista. Lastalla myös lähtee hyvin lattiapinnasta hienonhieno hiekka, jota koira tuo turkissaan sekä muu hienojakoinen lika, jonka imuri saattaisi jättää lattian pintaan.

Kun nuo irtoroskat on saatu pois, voi vielä repästä ja kiinnittää siihen lastaan joko kostean liinan (ihan semmonen vanha froteepyyhekin käy, jos käyttää sellaista väärinpäin olevan T-kirjaimen näköistä peruslastaa) tai sitten mopin, jos käytössä on tuommonen samantyylinen lasta kuin itselläni. Jos ei ole kotona eläimiä tai lapsia ja elää suht siististi, riittänee yleensä nihkeä moppi. Mikäli taas on jompia kumpia tai kumpiakin kuten meillä, kostea moppi on parempi, kun se putsaa tahraiset lattiat helpommin. Jos on vaan tahra siellä ja toinen täällä, niin suihkepulloon voi tehdä valmista seosta ja ruiskii sitä siihen tahrakohtaan. Ei tarvitse koko lattiaa välttämättä sillä kostealla vetää. Kostealla mopilla on raskaampi työskennellä ja nihkeä moppi nostaa mukaansa paremmin irtolikaa. Nihkeän mopin saat, kun suihkepullolla kostutat sitä moppia/liinaa niin, että siitä tulee aavistuksen kostea. Kostea liina on kyseessä silloin, kun se on kastettu veteen ja puristettu huolella kuivaksi. Kostean mopin saa, kun kaataa muovipussiin mopin päälle vettä ja antaa hetken imeytyä. Tuohon omaan Sinin moppiin riittää 1dl, mutta ammattilaismoppeihin menee 2-2,5dl.

Tämä lastasiivous-oivallus oli ihan parhautta! On tullut siivottua ihan uudella innolla!

Nyt ei muuta kuin nauttimaan hiljaisen siivouksen tuomasta mindfulness-kokemuksesta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!