sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Suosikkini luonnonkosmetiikassa

Minulta on kyselty omia suosikkejani luonnonkosmetiikan saralta, joten tässä postauksessa ajattelin muutamia lemppareitani esitellä. Joidenkin tuotteiden kohdalla etsin vielä sitä omaa, mutta seuraavassa omia kokemuksiani :)

Kun lähdin vaihtamaan ihonhoitotuotteitani luonnonkosmetiikan puolelle, minulle oli tärkeää, että en joudu tinkimään mistään. Pidän puhtaista tuoksuista, joten alkuun pelkäsin vähän sellaista yrttituoksuvallankumousta. No onneksi sellaista ei tullut. Toki muutama yrttisempi on tullut vastaan, mutta noin pääpiirteittäin olen ollut kaikin puolin positiivisesti yllättynyt. Ihoni voi erittäin hyvin, tuotteet ovat yhtä riittoisia kuin vastaavat "normikosmetiikan" edustajat ja tuntuvat/vaikuttavat tehokkailta.Kosteutta ja kuorintaa kasvoille

Kasvojen kuorintaan suosikkini on Madaran AHA-hedelmähappoihin perustuva kuorintanaamio AHA Brightening peel mask. Ensimmäisillä käyttökerroilla tuntui poltetta, mutta joko ihoni tottui tai sitten sillä oli vaikutusta, kun ravistin tuubia hetken aikaa ennen levitystä. Ravistelun mukaan tulon jälkeen ei ole pahemmin poltellut. Mielestäni koostumus on ollut koko ajan sama, mutta ehkä aavistuksen tasaisempi noiden ravisteluiden jälkeen. Tämän lisäksi pitäisi löytyä joku ihana kosteuttava naamio näihin kohta taas palaaviin pakkaskeleihin. Mikäli sulla olisi joku vinkki, otan mielelläni vastaan :)

Kosteusvoiteena kasvoille minulla on Mossan lakka-sarjan kasvovoide, joka pelasti lämmityskauden alettua täyteläisellä, mutta hyvin imeytyvällä ja kosteuttavalla koostumuksellaan. Tätä voisi verrata jossain määrin Madaran pihlaja- tai nokkosvoiteeseen koostumuksensa perusteella. Vaikka tuo Mossa onkin mukavan kosteuttava, tykkään silti läträtä välillä tuon argan-öljyn kanssa. Lisäksi mulla on risiiniöljy, jota oli pakko ostaa ja kokeilla toimisiko se mulla räpsyripsien kasvatuksessa. Vielä on vaiheessa tämä testi, mutta ainakin vahvemman oloiset nuo räpsyttimet on. Nyt on muutama viikko mennyt aloituksesta ja kolmisen kuukautta ajattelin aktiivisesti testata ja seurata miten muijan käy :) Tuo öljy on muuten myös hitsin hyvä silmämeikin irroittaja!Joku vuosi takaperin löysin miselliveden (Tällä hetkellä kaapissa Madara, mutta koska liputan kotimaisuutta, seuraavaksi lähtee testiin EkoPharman vastaava) ja se on kyllä niin monikäyttöinen, että se tulisi löytyä jokaisen kaapista. Paitsi että sen avulla käy aamuinen kasvojen puhdistus erittäin sukkelasti, sillä voi puhdistaa myös illalla meikit. Tosin ainakin itse joudun pari kolme kertaa pyyhkimään kasvot, jotta kaikki meikkijämät ovat poissa. Kosteutusta ei kuulemma välttämättä tarvitse, paitsi minun ihoni, joka kyllä ilmoittaa, jos jää rasvat levittämättä. Misellivettä olen käyttänyt menestyksekkäästi myös kainaloiden puhdistukseen tilanteessa, jossa vedellä lotraus ei tullut kysymykseen. Eli sopii kyllä yhteen jos toiseen. Suosittelen lämmöllä :) Putsarina minulla on tällä hetkellä EkoPharman Herukkasarjan maito ja ai että tykkään siitä! Hyvin putsaa meikit ja ne tiukimmat mitkä ei silmistä tällä lähde, niin lähtee viimeistään tuolla risiiniöljyllä. Yksi putsari, jota houkuttaisi myös kokeilla on kotimaisen Flow-kosmetiikan kasvojen puhdistusgeeli, joka on öljymäinen ja sitten kun siihen sekoittuu vettä, siitä tulee maitomaista. Mietin josko tämä poistaisi jo itsessään ne viheliäisimmät rajauskynän jäljet ripsien tyvestä. Onko kellään kokemusta tästä?
Toimiva luonnonkosmetiikan deodorantti

Ekompi dödö - tuo harmaita hiuksia aiheuttanut murheenkryyni! Minä nimittäin testasin yhtä jos toista deodoranttia ennen kuin ystäväni Schmidts ponnahti silmieni eteen ja se oli menoa sitten se. Itse olen testaillut niitä hajusteettomia versioita ja eniten minua on miellyttänyt se kaikkein uusin sensitive -dödö, jossa ei ole soodaa vaan magnesiumia. Se soodallinen versio ärsytti aavistuksen ihoa, mutta tämän kanssa ei ärsytystä ole ollut. Tämä on erittäin tarkka siitä, että se täytyy levittää puhtaalle iholle. Eli ei käy, että illalla käyt suihkussa ja aamulla laitat dödön. Joko dödö illalla tai sitten pesun jälkeen aamulla. Koska kyseessä on deodorantti, sen tarkoitus ei ole estää hikoilua kuten antiperspiranttien. Hajua kyllä. Nuo hajusteettomat kyllä pitävät koko päivän tosi hyvin, mutta välillä jos oikein hikoilee, siinä tulee sellainen sen hajusteettoman dödön haju (niin mikä? :''D), niin olen miettinyt ostaisiko seuraavaksi sen paljon hehkutetun bergamont-limen ja käyttäisi sitä liikunnallisina päivinä. En vaan ole päässyt mihinkään livenä haistelemaan ja olen kaikenlaisia hajusteita vähän arka tilaamaan sokkona netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!