lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 - mitä jäi käteen?

Tammikuussa 2016 jäin taas lasten kanssa kotiin ja jatkoin graduani siinä sivussa. Mieheni oli ollut marras-joulukuussa muutaman viikon lasten kanssa, jolloin itse pystyin keskittymän graduun. Gradun tekeminen tökki, kun tutkimusryhmiä en meinannut löytää. Onneksi kuitenkin oli jo organisaatio varmistunut. Helmikuukin sujui samalla tyylillä, mutta sitten maaliskuusta eteenpäin pääsin tekemään tutkimusta.

Huhti- toukokuussa perustin tämän blogini, joitain vanhan blogin tekstejä siirsin tänne, mutta muuten halusin aloittaa uudelta pohjalta. Oli kiva fiilis siirtää blogi oman domainin alle. Haaveilin silloin ja haaveilen yhä siirtymisestä wordpressin puolelle, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hommata webhotellia. Pienestä taas kiinni. Innoistuin entistä enemmän villiyrteistä ja ymmärrys omasta hyvinvoinnista ja sen osatekijöistä oli vahvasti pinnalla. Huomasin, ettei maito suuressa määrin sovi itselleni ja kokeilin valmistaa itse vegaanista jäätelöä. Samoin julkaisin granola-reseptin, johon on tullut palattua monesti myöhemmin. - On se vaan niin hyvää! Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt jo pitkään ja toukokuussa tuli esiteltyä niin luonnollisempia aurinkosuojatuotteita kuin itsetehtyjä voidepaloja. Tuo voidepalojen postaus oli muuten kaikkien aikojen luetuin tekstini. Lyhyt empirinen tutkimukseni paljastaa myös, että mikäli postauksesi on englanniksi ja liittyy vegaaniuteen tai tee-se-itse-kosmetiikkaan, se saa hurjasti lukijoita :D Kirjoitin aluksi sekä suomeksi että englanniksi, mutta lopulta koin englanniksi kirjoittamisen liian työlääksi. Yksi vaihtoehto olisi kirjoittaa vain englanniksi, mutta uskon antavani enemmän kirjallisesti, kun kirjoitan suomeksi.

Kesäkuussa kärsin migreenistä ja nautin lasten kanssa mökkeilystä. Juhannuksena herkuttelimme astetta terveellisemmällä herkulla. Kävin alkukesästä ystäväni häissä, jossa tarjottiin ruokana lähes kaikille sopivia tapaksia, jotka minusta sopivat mitä parhaiten juhlaruuaksi. Kesäkuiseen blogiarkistoon päätyi myös hehkutukseni liikunnan iloista sekä parhaimmat tärppini kuusenkerkkien hyödyntämiseen.

Heinäkuun alkuun esittelin viisi vinkkiä parantaa työpaikan ilmapiiriä. Mikään ei ole mukavampaa kuin lähteä aamulla töihin, jossa on pääsääntöisesti mukava fiilis. Rakastan hunajamarinoitua kanaa ja pitihän sitä julkaista resepti, jolla saa maustamattomat kanapalat superherkullisiksi! Toinen superhyperluettu postaukseni oli tämä askartelumassan ohje, jossa massaa ei tarvitse keittää ollenkaan ja ainekset löytyvät helposti. Vaikka tämä helppo onkin, tykkään ehkä itse kuitenkin vähän enemmän soodataikinasta, joka jää valkoiseksi tämän kuivuessa norsunluun väriseksi. En muista koska aiemmin olisin heinäkuussa aloittanut jo sienikauden, mutta niin vain hilluin yömyöhään sienimetsässä. Sieniä on vieläkin pakastimet pullollaan. Niitä on kiva kerätä, mutta mä olen vasta opettelemassa syömään niitä ja sen vuoksi ne ei ihan helposti löydä tietään pakastimesta ruokapöytään. Pitäisi skarpata.

Elokuussa mentiin itsensä arvostamisella, positiivisella arkifiiliksellä ja työhyvinvoinnilla. Esittelin myös tapoja miten harrastuksien kautta voi kehittää itseään ammatillisesti. Todellinen lukijamagneetti oli kirjoitukseni "Irtisanoutuminen", joka kertoo juurikin siitä mistä otsikko. Sanoin itseni irti perhe- ja opintovapaiden päättyessä. Työni oli Pasilassa ja itse olen Lappeenrannassa. Siinä yhtälöä kerrakseen.

Syyskuun alussa julkaisin graduni ja tuli silloin kirjoitettua omia ajatuksiani opiskelun ja kotiäitiyden yhdistämisestä. Lisäksi aiheena olivat tunteet ja kuinka ne ohjaavat toimintaa. Koska oli syyskuu, jaksoin tietysti edelleen ravata siellä metsässä niiden sienien perässä. Niitä tuli säilöttyä ja kerroin kuivaamisesta säilöntämuotona.

Lokakuu ja marraskuu olivat hiljaisia blogini osalta. Tätä selittää meidän erittäin hektinen arki, jossa mies oli pitkiä päiviä firmaa hoitamassa ja sen vetovastuun ottamista opettelemassa. Omat päivät täyttyivät saman firman talousasioista ja sitten ihan lasten kanssa olemisesta. On välillä aika rankkaa olla molemmat aikuiset ja ottaa vastaan se kolmen lapsen kiukku, joka kumpuaa toisen vanhemmän näkemättömyydestä. Plus että lapset olivat vuorotellen kipeitä. Lokakuussa tuli sentäs kerrottua tärpit kiireen selätykseen kalenterin avulla. Marraskuussa löysin itselleni sopivan tavan siivota. En nimittäin ole koskaan tykännyt imuroinnista sen metelin vuoksi. Lisäksi esittelin omat suosikkini luonnonkosmetiikan saralta.

Joulukuussa hektinen arki jatkui, mutta joulukorttiaskartelut sekä isoäitini piparkakkuresepti pääsivät lukijoiden iloksi blogiin. Kerroin myös omia suosikkejani suomalaisista vaate- ja asustevalmistajista. Lopuksi tietysti pieni katsaus jouluun, joka ei välttämättä mennyt kuin Strömsössä, mutta mukava joulu kaikesta huolimatta :)

Oikein oli mukava vuosi 2016. Odotan innolla tulevaa vuotta. Meillä on niin paljon suunnitelmia yrityksen suhteen ja siinä pääsee haastamaan itsensä todenteolla!!

2 kommenttia:

 1. Näitä vuosikoosteita on kyllä kiva lukea! Täytyy palata uudelleen noiden sun tee-se-itse-kosmetiikkapostausten pariin, minuakin kiinnostaa teema koko ajan enemmän.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niistä saa kivoja viemisiä kyläreissuillekin :)

   Menestystä uuteen vuoteen, Heli!

   Poista

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!