maanantai 15. toukokuuta 2017

Pihahommia

Toukokuu on ollut aika mielenkiintoinen säiden osalta. Ainakin meillä Lappeenrannassa on päästy nauttimaan niin hurjista tuulista, räntäsateesta, lumikuurosta kuin lämpöisestä kevätauringostakin! Saas nähdä tuleeko nyt alkavalla viikolla niitä hellelukemia, joita ovat lupailleet. Lämpö olisi erittäin tervetullutta, jotta kasvit alkaisivat kasvaa innokkaammin.Mitään en ole varsinaisesti vielä kylvänyt mihinkään pihalle. Ajattelin tänään käydä katsomassa josko jostain löytyisi vielä siemenperunaa. Yleensähän ollaan omista edellisvuoden sadoista napattu siemenet, mutta viime vuoden sato meni pentele vihertymään kellarissa jo puolessa välissä talvea, niin ei niistä ole siemeniksi. Jos ei siemenperunoita löydy, niin ei se katastrofi ole. Tuleepahan pellolle sitten kunnon lepo perunan osalta ja täytyy iskeä se sitten täyteen kauraa ja hernettä. Kaura ja herne parantavat pellon ravinnepitoisuutta, joka edesauttaa perunan parempaa satoa seuraavina vuosina.
Pihahommat on aika vaiheessa tällä hetkellä. Ruoho vihertää lehtikasojen välistä ja kukkapenkit ovat vielä lähes täysin talven jäljiltä. Suutarin lapsella ei ole kenkiä - nimittäin meidän työn puolesta ylläpitämissä kiinteistöissä kaikki lehdet ja hiekat on jo saatu pois. Yhtä kotipihan kukkapenkkiä perkailin ja uudistin viikonloppuna. Poistin pintamaata ja vastaantulleita juuria, kun se oli loppukesästä aikamoinen ruohopusikko. Säästin penkin liljat, malvan ja kitukasvuisen ruusun. Täytyy tuon ruusun sielunelämään paneutua vielä ja katsoa josko sen saisi elinvoimaiseksi. Lisäksi siirsin yhdestä toisesta ruohopuskasta kukkapenkistä kurjenpolvea ja pientä särkynyttä sydäntä. Siirtovaiheessa mulla oli totaalinen blackout tuon kurjenpolven osalta, mutta kai se tuli ihan ok sijoitettua. Yritin asetella niitä kukkia siten, että korkeimmat olisivat takimmaisena, jne. ja koska en muistanut siinä kohdassa tuon kasvin nimeä saati korkeutta, laitoin sitä keskikohtaan samaan kohtaan liljojen kanssa. Odotan innolla miten nuo tuossa kasvavat. Kukat ovat sävyiltään pinkkiä, liilaa ja valkoista, joiden voisi kuvitella sointuvan kivasti yhteen. Jonkunlaisen reunuksen tuohon penkkiin haluaisin laittaa. Luonnonkivet houkuttelevat, mutta niitä ei ihan tarpeeksi taida tällä hetkellä olla pihapiirissä. Täytynee ottaa lapio kauniiseen käteen ja lähteä pellolle niitä kaivelemaan :D

Taivas oli komeena iltalenkillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!