torstai 4. toukokuuta 2017

Suunnistus - oiva tapa nollata pää

Terkut metsästä! Aloitin toukokuun alussa suunnistuskoulun ja ai että mä tykkään! Vielä tosin en ole yksin metsään päässyt, mutta parin viikon päästä olisi tarkoitus kaverin kanssa mennä kahdestaan, ilman kokenutta "joukkuekaveria". Aika jänskää :)

Mun uudet kaverit - kartta ja kompassi


Tuo suunnistus on kyllä mainio laji ihmiselle, joka joutuu ajattelemaan ihan liikaa päivän aikana. Voin kertoa, että kartan ja kompassin kanssa metsässä liikkuessa päässä on vain se, mitä kohtaa kartasta etsitään. Onko se sitten rasti tai jokin maamerkki matkalla rastille, ei väliä. Lenkkeillessä on se "huono puoli", että saattaa väkisin alkaa miettimään työjuttuja tai kotijuttuja, sen sijaan että "aivot nollaantuisi". Tosin täytyy sanoa, että joskus ne työ- tai kotijuttujen päähän pälkähtäminen on hyvästä, sillä lenkillä olen usein saanut ne parhaimmat idikseni. Mutta pään nollaamiseen tuo suunnistus on todella bueno!

Näistä merkeistä saadaan lisätietoa rastin sijainnista.


Ensi viikolla meillä olisi vielä yhteissuunnistusta, mutta itse taidan olla puhtausalan messuilla toisella puolella Suomea, joten en pääse paikalle. Tuo suunnistuskoulu oli fiksu tapa aloittaa, sillä siellä on todella kärsivällisesti ohjaajat jaksaneet selittää kompassin sielunelämää ja mennä sinne minne meidän kompassit osoittaa. Välillä Usein meidän suunnat on alussa ihan nappiin, mutta sitten jossain kohtaa huomaamme olevamme rastiin nähden liian vasemmalla tai oikealla. Sinänsä tuo ei haittaa, jos vain löytää itsensä kartalta, mutta toki siinä kuluu ylimääräisiä minuutteja, jos kilpailee aikaa vastaan. Me ei (jostain kumman syystä) kilpailtu aikaa vastaan, vaan tavoitteena oli olla eksymättä ja löytää rastit. Ei tullut pahoja pummeja, ja kaikki rastit löytyi - vielä oikeassa järjestyksessä!


Näin pitkä matka mentiin tänään. Hurjat 3,5km ja aikaa kului 1h 53min, haittaakse :D

Suosittelen suunnistusta lämpimästi kaikille, jotka tykkäävät luonnossa kulkemisesta ja aarteen etsinnästä. On nimittäin ihan huikea fiilis, kun ne rastit alkavat ihan oikeasti löytymään sieltä mistä niiden kuvittelikin löytyvän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!