Neljäs steppi mielekkäämpään työhön: Kerro osaamisestasi muille

4. Kerro osaamisestasi muilleTyöhakemuksia tehdessä keskity siihen mitä osaat 

Anna esimerkkejä ja tuo esille miten kyseinen osaaminen hyödyttäisi avoinna olevassa tehtävässä. Esimerkit antavat lihaa luiden ympärille eikä jätä sanoja vain kauniiksi helinäksi. Toki tutkinnot on hyvä mainita, mutta kun on viisi hakijaa samalla tutkintonimikkeellä, kannattaa pyrkiä erottumaan.

Valjasta somekanavat käyttöön

Nykyään sosiaalisessa mediassa on helppo tuoda osaamistaan esille. Voit olla aktiivinen itseäsi kiinnostavilla foorumeilla, kirjoittaa asiantuntija-artikkeleita, pitää blogia tai muuten tuoda osaamistasi julki. Sopivilla hashtageilla leikkiminen esimerkiksi twitterissä voi nostaa oman aktiivisuutesi ja kiinnostuksesi työnantajan tietoon. Tämä taas voi edesauttaa työtehtävien muutosta mielekkäämmäksi.


Avaa suusi kehityskeskusteluissa tai silloin, kun tuntuu siltä

Työpaikoilla on vielä vallalla kehityskeskustelut ja niissä kannattaa esimiehen kanssa ottaa oma osaaminen ja mielenkiinnon kohteet rohkeasti esille. Mikäli niistä on hiljaa, ei niiden olemassa olosta kukaan tiedä. Kehityskeskusteluita enemmän suosittelen aktiivista keskustelua, jolloin voi käydä "kehityskeskusteluita" aina kun siltä tuntuu, ei pelkästään kerran tai kaksi vuodessa.

Jos esimiehen kanssa tulette siihen lopputulemaan, että sinulle parhaiten sopivaa työtä ei ole juuri nyt mahdollista järjestää, kannattaa miettiä josko sitä hakisi muualle. Itse olen työntekijöitä kannustanut kertomaan minulle, mikäli ovat muualle hakemassa - voin tarvittaessa suositella. Tietysti riippuu työkulttuurista, mutta todennäköisesti tiedät mikäli omalla työpaikallasi on kulttuuri, jossa voit avoimin kortein pelata ja kertoa mahdollisista ulospäin suuntautuvista urahaaveista. Mikäli työnantaja ymmärtää nykyajan työelämää, hän todennäköisesti tietää myös, että työvoima liikkuu ja on kaikkien etu, että työntekijä tuntee olevansa oikeassa paikassa.

Ei kommentteja

Kommenteissa on valvonta päällä, joten ei hätää, ne tulevat kyllä näkyviin :) Pidän kaikenlaisesta asiallisesta kommentoinnista! Anna palaa!

I check all comments before publishing, so please don't worry, your comment will show later on :) I like all decent comments!