liian kipeä töihin

Liian kipeä töihin?

Tukkoinen ja outo olo, jäseniä särkee, mutta kuumetta ei ole. Voinko mennä töihin?

Tutkimusten mukaan suomalaiset menevät muita eurooppalaisia useammin kipeänä töihin, joka on mielestäni todella kyseenalainen meriitti. Jokainen varmaan ymmärtää, että mikäli vatsa on löysällä, oksettaa tai on kuumetta, jäädään kotiin. Mutta tiedän omasta kokemuksesta, miten vaikeaa on tehdä päätös silloin, kun olo vähän tukkoinen, mutta ei vielä kaada sänkyyn ja kuumemittari näyttää normaalia lämpöä. Usein on vielä se tilanne, että töissä deadlinet painaa päälle, tärkeitä palavereja on kasapäin ja työkaverikin on kipeänä. Eli siis ei olisi yhtään aikaa sairastaa.

Miksi työnteko kipeänä ei kannata?

Kun olo on puolikuntoinen ja mielessä käy ajatus kotiin jäämisestä, sitä kannattaa yleensä totella. Pahimmillaan pitkität paranemista ja edesautat mahdollisten jälkitautien syntymistä.

Kipeällä fiiliksellä:

  • olet todella tehoton, saat ehkä aikaiseksi kolmasosan siitä, mitä normaalina päivänä.
  • ajatuksesi ei toimi, ehkä puhut mitä sattuu, tai kuulostat epäammattimaiselta vahingossa.
  • unohtelet sanoja ja auta armias, jos joudut käyttämään vierasta kieltä.
  • voit sairastuttaa myös muun työporukan, jolloin koko paletti menee vielä laajemmin uusiksi.
  • näytät todennäköisesti kipeältä. Ei ole hyvä käyntikortti sidosryhmille, jos edustat yritystä kipeänä. Se voi pahimmillaan viestiä heille sitä, että työnantajasi vaatii sinua olemaan kipeänä töissä.
  • voit sairastuttaa myös sidosryhmien edustajia, joten myös heillä menee paletit uusiksi.

Pitääkö olla kuumetta, että voi jäädä kotiin?

Kipeä/tukkoinen olo on elimistön tapa kertoa, ettei kaikki ole nyt kunnossa ja pitäisi levätä. Pienet flunssan oireet nenän vuotamisineen ja karheine kurkkuineen ei ns. perustoimistotyötä varsinaisesti vaikeuta, mutta fyysisessä työssä aamun puolikuntoinen olo on suurella todennäköisyydellä vaihtunut päivän rehkinnän tuloksena illan pääkainalo-fiilikseksi. Tietotyössäkin kannattaa miettiä onko toimisto se sen päivän työpaikka, vai voisiko tapaamiset hoitaa etänä, mikäli niitä ei voi siirtää. Tietotyötä voi tehdä siellä missä on tietokone ja mikäli ajatus luistaa, kannattaa suosiolla jäädä ainakin kotiin ja ottaa iisimmin.

Itse jään usein tukkoisina/puolikuntoisina kuumeettomina päivinä kotiin ja teen sen minkä jaksan. En ota stressiä siitä minkä verran teen tai mitä jää tekemättä. Tämä onnistuu tietotyössä. Fyysisessä työssä ei. Kerran lähdin sellaisella fiiliksellä siivoamaan rappuja. Ei kannattanut. Hyvä, että sain lenkin tehdyksi. Oli se hyvä oppi. Tiedänpähän heti kysellä oman tiimin vointeja, mikäli huomaan jollain lenkillä kuluneen normaalia kauemmin aikaa.

Kuumeisena rasittuminen voi pahimmillaan aiheuttaa sydänlihastulehduksen, joka voi olla kohtalokas. Eläinkokeissa on huomattu, että rasitus lisäsi tauteja aiheuttavien virusten määrää sydänlihaksessa. Tämä voisi ihmisen kohdalla tarkoittaa sitä, että kuumeisessa flunssassa tehdyn rasituksen vaikutuksesta ne taudinaiheuttaja virukset siirtyisivät sydänlihakseen aiheuttaen tulehduksen. Rasitusta suositeltiin välttämään myös, jos on yleisoireita kuten väsymystä, ruokahaluttomuutta ja lihassärkyä. (Lähde: Potilaan lääkärilehti)

Meillä olen monesti sanonut, että se kuume ei ole kipeyden mittari. Olen itse ollut kerran jos toisenkin kuumeisen oloinen ja todella kipeä, mutta lämpö on ollut normaali tai alilämmön puolella. Jokainen aikuinen tietää milloin ei ole työkuntoinen ja työnantajan tulisi pääsääntöisesti luottaa työntekijöihinsä. Jos ei luota, niin miksi tämä on alunperinkään palkattu? Toki ikävä kyllä on varmasti henkilöitä, jotka surutta käyttävät hyväkseen tätä, mutta työnantaja todennäköisesti huolestuu säännöllisistä poissaoloista, ja käynnistää työterveyden kanssa toimenpiteitä.

 

Ainoa oikea tapa on mennä hyvinvointi edellä. Voit itse miettiä menetkö oma vai muiden hyvinvointi edellä, mutta lopputulos on sama.

Koska luet tätä blogia olet todennäköisesti yhtä kunnianhimoinen kuin minä ja haluaisit saada asiat tehtyä sovitusti ja mahdollisimman laadukkaasti – totta kai! Näin ollen tiedät varsin hyvin sen väännön, mikä pään sisällä alkaa puolikuntoisuuden alkaessa hiipiä takavasemmalta. Varsinkin niinä flunssan alkupäivinä, kun vasta vähän jäseniä särkee, meinaa tuntea itsensä luopioksi jäädessään kotiin. Sitä tuntee olevansa jonkinlaisen selityksen velkaa työkavereille, joka on itseasiassa aika absurdia.

Ainoa oikea tapa puolikuntoisena on jäädä kotiin. Kokonaiskuvaa ymmärtävä työnantaja tajuaa sen, vaikka mahdollisia paliksia ja dediksia joutuu siirtämään tai vuoroja venkslailemaan. Terveys on ykkönen. Jos se pettää pahasti, sinulle tulee pidempi saikku. Kotiin jäämällä teet samalla palveluksen työkavereillesi, asiakkaillesi ja muille sidosryhmillesi, joita mahdollisesti tulisit päivän aikana tapaamaan. Tässä kohtaa on kuunneltavaa omaa kehoa ja tehtävä päätös omaa hyvinvointia kuunnellen.

Tämä pätee myös yrittäjiin. Sairastuminen on taloudellinen takaisku kivijalka- tai käsityöyrittäjälle (mm. kampaajat), jos ei ole varamiestä. Toisaalta, jos ei ymmärrä levätä alussa, saattaa tulla pidempi sairausloma. Eikä se ole asiakkaalle mukavaa tulla niiskuttajan tai köhijän luo. Pahimmillaan se sairauskierre jatkuu asiakkaan kotona ja entä jos tämä on hoitoalalla tai kotona on potilas, joka ei saisi saada minkäänlaista infektiota. No menee vähän tarkaksi, mutta käsittänette pointin.

Tärkein on saada se oma fiilis takaisin työkuntoiseksi mahdollisimman nopeasti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *