Tietoja

Moikka!

Olen Laura, itseni johtaja ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista innostunut kauppatieteiden maisteri. Pyöritän työkseni kiinteistöpalvelualan perheyritystä yhdessä mieheni kanssa ja nautin elämästä. Meillä on kolme lasta (s. 2011, 2013 ja 2015), joten menoa ja meininkiä ei arjesta puutu.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee itsensä johtamisesta

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ei tarkoita minulle fitness-meininkiä ja kiihkeää salitreeniä.  Elämässäni on vahvasti läsnä omat arvoni, jotka ovat perhe, terveys, oikeudenmukaisuus, ekologisuus ja vapaus. Uskon vahvasti, että kun osaa johtaa itseään, osaa tehdä elämässään päätökset arvojensa mukaan niin, että voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Sinulla on kaikki potentiaali johtaa omaa elämääsi ja hyvinvointiasi

Itsensäjohtaminen kuulostaa mahtipontiselta, mutta se on oikeasti mukavaa elämänhallintaa, joka on ainakin itseäni auttanut merkittävästi näissä kuuluisissa ruuhkavuosissa. Loin tämän blogin sitä varten, että juuri sinä pääset toteuttamaan itseäsi ja olemaan oman elämäsi johtaja. Vanha klisee, mutta meillä on vain tämä yksi elämä. On parempi, että me ollaan itse sitä ohjaamassa kuin että sen tekee joku muu.

Jos sinun päässäsi alkoi nyt itsesi vähättely, että ” ei kannata, ei siitä varmaan kyllä JUST MUN tilanteessa ole avuksi”, älä pelästy. Se on normaalia. Meillä on kaikilla aivoihimme ohjelmoitu sellainen alkukantainen juttu, että aivot yrittää taistella muutosta vastaan. Miksi? No koska ne ei voi tietää, että pystytkö sinä tällä uudella tavalla elossa.

Jep. Eli jos ja kun tiedät, että tuossa itsesi johtamisessa ei ole mitään henkeä uhkaavaa, kannattaa ne aivojen varoitukset sysätä lempeästi syrjään.

Aina ei ole helppoa

Itsensä johtaminen ei ole helppoa.  Itse kompastelen ajoittain, mutta se on vain inhimillistä. En ole mikään yli-ihminen. Saa tehdä tosi paljon hommia, että ihmisiä työllistävä pk-yritys a lapsiperhearki pienten lasten kanssa saadaan yhdistettyä. Aika hyvin tämä jo onnistuu, mutta se on ollut pitkän työn ja tuskan tulos. Ja välillä kun on haastavat tilanteet samaan aikaan töissä ja kotona (oi ne uhmat), saattaa pakka hetkellisesti levitä. Siinä punnitaan se itsensä johtamisen taito, kun katsotaan miten sen pakan saa taas koottua kasaan. 

Me ei voida kukaan muuttaa ketään muuta kuin itseämme. Me voidaan muuttaa vain itseämme ja me ollaan vastuussa vain siitä mitä me itse sanotaan ja tehdään. Miten itse reagoidaan jonkun toisen sanomisiin. Annetaanko me sanomisten vaikuttaa.

Mulle sanottiin kauppatieteiden pääsykokeita edeltävänä iltana, että ”ootko sä nyt ihan tosissasi, miten sä oikein meinaat ton hanskata, kannattaisko miettiä vielä”. Olisin voinut jäädä märehtimään tätä ja jättää jopa menemättä sinne kokeeseen. Sen sijaan sisuunnuin, ja päätin näyttää. Se oli mun unelma, mä olin päättänyt mennä kouluun.

Haluan antaa oman osaamiseni sinun käyttöösi, jotta myös sinä voit löytää avaimet elää tasapainoista elämää, ja tuntea saavuttavasi itsellesi merkityksellisiä asioita.

Opiskellessani vanhempainvapaalla kauppatieteiden maisteriohjelmassa, löysin oman kutsumukseni. Huomasin, että sytyn ammatillisesti mahdollisuudesta auttaa ihmisiä olemaan oman itsensä johtajia. Olen nauranut, että jos äiti on sairaanhoitaja ja isä yritysvalmentaja, niin onko suuri ihme, jos tytär kokee kutsumuksekseen auttaa ihmisiä löytämään elämässä ne omat juttunsa ja voimaan sen myötä paremmin. Rakastan sitä fiilistä, kun näen ihmisten tekevän sitä, minkä tietää vievän heitä kohti heidän omia tavoitteitaan ja unelmiaan. On ollut jännä huomata, että aikaisemmin itselleni hyvinkin tuttu kateus, on karissut hyvin pitkälti pois. Tilalle on tullut aito ilo niin omista kuin muiden onnistumisista.

Itsensä johtaminen on aihe, josta voisin puhua tuntikaupalla. Olen opetellut sitä tiedostamatta itse ollessani kotiäitinä. Tutustuessani aiheeseen koulussa, olen alkanut systemaattisemmin johtamaan itseäni käytännössä. Ei ollut helpoin yhtälö yhdistää pienet kotihoidossa olevat lapset ja maisteriopinnot. Se vaati kasapäin ajanhallintaa ja itsekuria. Toisaalta samalla sitä huomasi, kuinka kovin se energisoi, kun saa toteuttaa niitä asioita, joista on haaveillut ja olla itse valitsemallaan matkalla. Totuushan on se, että jos et ole itse määritellyt omia tavoitteitasi, toteutat tiedostamattasi muiden tavoitteita. Olen oppinut, että minä itse on se tärkein. Niin karulta kuin se kuulostaakin.

Tervetuloa mukaan!